Mad- og måltidspolitik

Her kan du læse om de forskellige måltider vi tilbyder i løbet af en dag, og hvilke tanker vi har gjort os om mad og måltider

Et sundt og nærende måltid

Vi mener, at en sund og ernæringsrigtig mad har stor betydning for den enkeltes barns evne til at koncentrere sig og have overskud til lege og udvikle sig. Et sundt og nærende måltid giver bedre humør og oplagte, nysgerrige børn, som har lyst og energi til at klare hverdagen her. Vaner og holdninger til mad grundlægges i barndommen og har stor betydning for sundheden hele livet igennem.
Der laves mad tilpasset barnets alder og baseret på årstidens friske råvarer. Næsten al maden er økologisk.
Det er vigtigt, at maden serveres indbydende. Vi vægter måltidet højt, med tid til at spise og snakke sammen om oplevelser, vi har haft eller om maden. Der skal være tid til at spise sig mæt, snakke med kammeraterne ved bordet og prøve at smage på nyt mad. Vi arbejder med madmod og børnenes deltagelse i gøremålene i forbindelse med maden.

Madplanerne er varierede, så det giver størst mulig dækning ifølge fødevarestyrelsens anbefalinger.

  • Vi tilbyder morgenmad fra kl. 7.00-8.00. Der bliver serveret bolle, ost, havregryn, havregrød, yoghurt.
  • Vi spiser formiddagsmad, som kan består af frugt, grønt og brød.
  • Frokosten kan bestå af rugbrød med pålæg, varm mad med fisk eller kød. Tærter, omelet, diverse supper.
  • Eftermiddagsmaden kan være boller, frugt, grønt, frugtgrød, yoghurt, koldskål eller andet.

Vi spiser ikke svinekød, men er der andre ting, tager vi hensyn til dette. Er der tale om allergi overfor bestemte fødevarer, vil vi gerne have en lægeerklæring.

Mad i forbindelse med fødselsdag

Hvad enten I holder fødselsdag derhjemme eller her, anbefaler vi, at I begrænser mængden af sukker, da dette giver trætte og uoplagte børn. Vi ønsker ikke slikposer, saft eller andre søde drikke, men det er en god ide med et lille stykke kage, boller, frugt eller lignende.
Børn har brug for mad, som kan holde dem i gang i længere tid ad gangen. Får børn for meget sukker, bliver de kortvarig friske, men hurtigt trætte igen. Når de får groft brød med pålæg eller anden sund mad, får de længerevarende energi til at klare en hverdag med forskellige udfordringer.